Paci gyülekezet

2008 óta Pacon is.

A paci misszió egy kis szolgáló csoporttal indult több, mint 10 éve. 2008. óta vagyunk jelen a Debrecen Pac városrészén.  A szolgáló csoportunk tagjai többször változtak, de a céljaink nem:

– Szeretnénk a Pacon élő emberek számára lehetőséget biztosítani az Istennel való találkozásra a lakóhelyük közelében.

– Szeretnénk a helyi fiatalok, gyerekek számára sportolási lehetőséget, közösséget biztosítani, amihez foci,  kosárlabda és röplabdapályánk is van.

– Szeretnénk segítséget nyújtani a rászorulóknak nemcsak szellemi , hanem fizikai szükségleteikben is.

– Szeretnénk bemutatni Jézus Krisztust életünkben, Őt képviselni ebben a térségben, ahol sokan nemcsak a város, de az élet perifériájára szorultak.

    2010 óta saját Imaházunk van, ahol sok rendezvényt szerveztünk már. Istentiszteleti alkalmainkat Vasárnap délutánonként változó létszámban, Az online formára átállás előtt, és idén (2021-ben) 20-25 fő látogatja. Hétköznap Szerdán tartunk imaórát  még online, a messenger csoportunkban, ahol napi kapcsolatban is vagyunk több mint húszan. Az online Istentiszteleteket is itt oldottuk meg.

    Az évek során több alkalommal volt bemerítésünk, 2-3 fővel.  Amíg   lehetőség volt, minden évben szerveztünk Foci kupát, és gyerek tábort is.

Karácsonykor a gyerekek számára ajándékcsomagokat, a rendszeresen gyülekezetbe járók és tagok számára pedig élelmiszer csomagokat osztottunk. 

   A vírus időszak alatt sem állt meg az élet, egy új szobával bővítettük az Imaházat, mivel a gyerekek számára csak egy keskeny helyiség volt az alkalmaik megtartására, ami szűkös volt számukra.  Az Új terem Gyülekezeti támogatásokból, önerőből, és sok önkéntes testvéri segítséggel épült fel, amiért nagyon hálásak vagyunk az Úrnak elsősorban, aki előttünk járt mindenben, és gondviselésével támogatott minket!

  Mivel a drog és az alkoholfüggőség nagymértékben jelen van Debrecen ezen részén, tervezünk Február végén beindítani egy beszélgetést esetleg a későbbiekben teaklubot, ahol előítéletek nélkül beszélgethetünk, és megmutathatjuk az érdeklődőknek a szabadulás útját is.

   Márciusban szeretnénk új barátkozó csoportot indítani  azokkal ,akik tavaly lemaradtak ill. nem voltak készek / alkalmasak a bemerítkezésre, és vannak új érdeklődők is! 

Foci kupa

Gyerektábor / Örömhír tábor

Building family

Take a look at some selections from our blog that illustrate how
we believe the Bible calls us to build a strong, spiritual family.

„Szépen zengjenek hangszereitek” | Cantate Vasárnap

Cantate vasárnap a Debreceni Szappanos utcai Baptista Gyülekezetben. Sok-sok szervezés, előkészület, áldozatos munka előzte meg a 2022. május 22-i ünnepi alkalmat. Ezen a napon adtunk hálát a gyülekezet felújított orgonájáért istentisztelet és zenés áhítat keretében. Vendégünk volt Tóka Szabolcs orgonaművész, aki az építő szakemberekkel együtt a hangszer felújításának kezdetétől több hétvégét rászántak, hogy minél hamarabb …

Read full post

Mert összetartozunk | családi nap

„Mert összetartozunk”: ezeket a szavakat választották mottónak az idei közös szervezésű családi naphoz a Talentum Baptista Általános Iskola és a fenntartó Debreceni Baptista Gyülekezet. Valóban az összetartozás kétségbevonhatatlan érzése járhatta át a jelenlévőket, s a nagyszerű program csak még inkább összekovácsolta azokat, akik a májusi szép időben kilátogattak a Bánki Tájházhoz. Az iskola és az …

Read full post

Want to dive deeper? See more articles ➜

Kérdéseid vannak ezzel a közösséggel kapcsolatban? Hagyj egy üzenetet