Paci gyülekezet

2008 óta Pacon is.

A paci misszió egy kis szolgáló csoporttal indult több, mint 10 éve. 2008. óta vagyunk jelen a Debrecen Pac városrészén.  A szolgáló csoportunk tagjai többször változtak, de a céljaink nem:

– Szeretnénk a Pacon élő emberek számára lehetőséget biztosítani az Istennel való találkozásra a lakóhelyük közelében.

– Szeretnénk a helyi fiatalok, gyerekek számára sportolási lehetőséget, közösséget biztosítani, amihez foci,  kosárlabda és röplabdapályánk is van.

– Szeretnénk segítséget nyújtani a rászorulóknak nemcsak szellemi , hanem fizikai szükségleteikben is.

– Szeretnénk bemutatni Jézus Krisztust életünkben, Őt képviselni ebben a térségben, ahol sokan nemcsak a város, de az élet perifériájára szorultak.

    2010 óta saját Imaházunk van, ahol sok rendezvényt szerveztünk már. Istentiszteleti alkalmainkat Vasárnap délutánonként változó létszámban, Az online formára átállás előtt, és idén (2021-ben) 20-25 fő látogatja. Hétköznap Szerdán tartunk imaórát  még online, a messenger csoportunkban, ahol napi kapcsolatban is vagyunk több mint húszan. Az online Istentiszteleteket is itt oldottuk meg.

    Az évek során több alkalommal volt bemerítésünk, 2-3 fővel.  Amíg   lehetőség volt, minden évben szerveztünk Foci kupát, és gyerek tábort is.

Karácsonykor a gyerekek számára ajándékcsomagokat, a rendszeresen gyülekezetbe járók és tagok számára pedig élelmiszer csomagokat osztottunk. 

   A vírus időszak alatt sem állt meg az élet, egy új szobával bővítettük az Imaházat, mivel a gyerekek számára csak egy keskeny helyiség volt az alkalmaik megtartására, ami szűkös volt számukra.  Az Új terem Gyülekezeti támogatásokból, önerőből, és sok önkéntes testvéri segítséggel épült fel, amiért nagyon hálásak vagyunk az Úrnak elsősorban, aki előttünk járt mindenben, és gondviselésével támogatott minket!

  Mivel a drog és az alkoholfüggőség nagymértékben jelen van Debrecen ezen részén, tervezünk Február végén beindítani egy beszélgetést esetleg a későbbiekben teaklubot, ahol előítéletek nélkül beszélgethetünk, és megmutathatjuk az érdeklődőknek a szabadulás útját is.

   Márciusban szeretnénk új barátkozó csoportot indítani  azokkal ,akik tavaly lemaradtak ill. nem voltak készek / alkalmasak a bemerítkezésre, és vannak új érdeklődők is! 

Foci kupa

Gyerektábor / Örömhír tábor

Building family

Take a look at some selections from our blog that illustrate how
we believe the Bible calls us to build a strong, spiritual family.

Bemerítés | 2024. május 19.

December 10-én örömünnep volt a Debreceni Szappanos utcai Baptista Gyülekezetben. Három fehér ruhás testvér pecsételte meg hitét bemerítéssel. A bemerítés szolgálatát Kiss János lelkipásztor végezte, az igét Komlósi Sándor lelkipásztor tolmácsolta.

Read full post

Éves igénk 2024-ben

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz …

Read full post

Want to dive deeper? See more articles ➜

Kérdéseid vannak ezzel a közösséggel kapcsolatban? Hagyj egy üzenetet