Zene a gyülekezetben

Gyülekezetünk színes zenei szolgálattal is dicséri az Urat és
biztosítja a közösség számára imádatuk kifejezését az Isten felé.

Zene a gyülekezetben

A gyülekezetünkben a zenének kiemelkedő szerepe van, amely a kezdetektől elkísért minket. A zenei szolgálatok elsődleges célja, hogy a mi Urunkat dicsérjük vele és elsősorban Neki szerezzünk örömet. Fontosnak tartjuk, hogy megjelenjen a zene területén is a sokszínűség, így mind a könnyű-, mind a komolyzenei stílusok megtalálhatóak a közösség zenei palettáján.

Közös éneklés

A zenei élet egyik legfontosabb területe a közös éneklés, hiszen úgy hisszük és tapasztaljuk, hogy különös ereje van annak, amikor Isten népe együtt énekel és imádja az ő Urát. A vasárnap délelőtti alkalmakon általában könnyű zenei csoportok vezetik a közös éneklést, amelyben aktív szerepet vállalnak az ifi és a fiatal felnőttek zenészei. Délutánként, illetve hétköznap többször csendül fel a „hagyományos” orgona hangja, amely szintén a közös éneklést kíséri.

Énekkar

Az énekkar vasárnap délelőttönként és ünnepeken szolgál rendszeresen. Próbáit péntek esténként 19.15-től tartja. A kórus jelenlegi karvezetői: Fodor Istvánné, Pető Áron és Pető István. Az énekkar repertoárja a reneszánsz zenétől a kortárs komoly- és könnyűzenéig terjed. Az énekelt művek mindegyike evangéliumi tartalmú, célja Isten dicsőítése, a testvérek hitbeli erősítése és a keresők Istenhez vezetése. Célunk, hogy Istennek a legjobbat adjuk, ez kedves legyen előtte, valamint, hogy énekeink üzenetének tartalmát hitelesen adhassuk tovább. Szeretettel várunk minden csatlakozni vágyót, ezzel kapcsolatban a karvezetőket lehet keresni.

Kamarazenekar

A kamarazenekarunk egy évvel fiatalabb, mint az énekkar, szinte a kezdetektől működik. Sokat köszönhetünk Stumpf Árpád testvérnek, aki az 1980-as évek derekán, áldozatos munkájával, gyermekek, fiatalok bevonásával, tanításával újra felszínre hozta ezt az elfeledőben lévő műfajt. Őt Berindán Péter követte a zenekar élén 2011-ben. A zenekar mindig is kamaraegyüttesként szolgált, főként Ráduly Emil és Oláh Gábor karvezetők szolgálati idején. Mindig úgy komponálták és hangszerelték a darabokat, hogy minél több embert be tudjanak vonni a szolgálatba. Elsősorban a vonósok-fafúvósok együttese, de alkalmanként rézfúvósok is csatlakoznak. Ezt az elképzelést visszük tovább ma is. 2017 óta Pető Áron irányítja a zenekar munkáját. A szolgáló csoport alkalmanként szolgál, ünnepeken közösen az énekkarral. Ha valaki csatlakozni szeretne, kortól, nemtől, felekezettől függetlenül mindenkit szeretettel várnak, fontos, hogy a jelentkező jól tudjon kottát olvasni és kellő hangszer tudással rendelkezzen. Jelenleg a zenekari szolgálatok és próbák a vírus helyzet miatt határozatlan ideig szünetelnek. Alkalmi szolgálatainkat az istentiszteletek közvetítéseiben lehet meghallgatni.

Pengetős zenekar

Gyülekezetünkben 2011. novemberében újból elkezdte szolgálatát a pengetős zenekar, amely több évtizede működött utoljára. A szolgálatot újraindításában Megyesi Zoltán testvér vállalt oroszlánt részt, aki Isten indítására, hűségesen és kitartóan kereste meg azokat a testvéreket, akik fiatal korukban már szolgáltak ezzel a hangszerrel. Jelenleg Pető Áron foglalkozik a kis létszámú csapattal, hogy szolgálatuk folytatódjon. Üde színfoltjai mind a gyülekezetnek, mind az egész baptista közösségnek. Egy letűnt kor utolsó hírnökei. Ha valaki csatlakozni szeretne, kortól, nemtől, felekezettől függetlenül mindenkit szeretettel várják a kottát olvasni tudók jelentkezését. Hangszer korlátozott számban rendelkezésre áll.

Szeretnél valamelyik zenei szolgálati csoporthoz csatlakozni? Hagyj egy üzenetet.