Szívpárna készítés

A szív alakú párnát ma már a világ számos országában készítik és ajándékozzák önkéntesek.

A szív alakú párnát ma már a világ számos országában készítik és ajándékozzák önkéntesek. Elsősorban az emlőrákkal műtöttek, szívműtéten átesettek, és a válltörést szenvedett betegek számára hasznos. A műtött oldalon a hónalj alá téve csökkenti a fájdalmat és feszülést. Önkéntesek varrják és juttatják el számos kórházba az ajándék szívpárnákat. A Debreceni Baptista Gyülekezet 2013 augusztusában kapcsolódott be ebbe a szolgálatba. A Kenézy kórházba, a Klinika sebészeti osztályára és a kardiológiára viszünk párnákat, ahol az egészségügyi személyzettel együttműködve juttatjuk el a gyógyuláshoz az ajándékot. Teszünk egy kísérő levelet is a párnák mellé, amiben megszólítjuk a betegeket, hogy tudják, ismeretlenül is gondolunk rájuk.

Tíz és harminc fő közötti létszámban szoktunk összegyűlni. Gyülekezeti tagok, barátok, és szinte a kezdetektől járnak a  Rotaract klubos fiatalok is, akinek a lelkesedése figyelemre méltó. Nagyon jó a hangulatban telnek ezek az alkalmak, könnyen halad a munka és ilyenkor együtt imádkozunk a betegekért és az őket kezelő orvosokért. Munka közben van lehetőség kiadós beszélgetésekre, ismerkedésre. Mindig van sütemény, kávé, tea, forró csoki.

Ameddig az energiánk és kedvünk engedi. De általában 1-2 óránál többet nem szokott tartani egy alkalom.

Kérdésed van?

Keress az alábbi elérhetőségeink egyikén. Hagyj üzenetet vagy keress telefonon bennünket.

Néhány beteg visszajelzése

„Egy kedves ismerősöm által jutottam hozzá ehhez a csodálatos szívpárnához, mivel érintett vagyok. Nagy-nagy örömömre szolgál, azóta éjjel-nappal használom. Köszönöm mindazoknak, akik felkarolták ezt a jótékonysági programot, valamint azoknak az áldott kezeknek, akik önkéntes munkában kivitelezik. A párna máris hozzám nőtt, nélkülözhetetlen kellékemmé, segítőtársammá vált és használatakor érzem a szeretet kisugárzását is, amellyel elkészült. Jó tudni, hogy ebben az elembertelenedett, eldurvult világban még vannak emberek, csoportok, akik önzetlenül, szeretetből képesek másokon segíteni. Mindannyiójuknak köszönöm, és Isten gazdag áldását kérem Önökre. Jó egészséget és sok erőt, kitartást kívánok ehhez a nem könnyű, de nagyon szép munkához. Tisztelettel: KF-né”

„Január 13-án műtöttek meg a Debreceni Klinika sebészetén mell daganattal. Másnap, amikor még nagyon magam alatt voltam az elszenvedett műtét miatt, megjelent, és név szerint keresett meg egyik kedves munkatársuk, aki megajándékozott egy párnával. Hálás köszönet érte! Azóta minden nap nagy hasznát veszem úgy a nappali, mint az éjszakai pihengetésnél. Hálás köszönet a párnáért, a gondoskodásért, a jó szóért! Üdvözlettel: Tünde”

Csatlakozni szeretnél ehhez a szolgálathoz? Hagyj egy üzenetet

Szeretnénk bátorítani az olvasókat, ha valakinek személyesen, vagy az ismeretségi körében szüksége lenne ilyen párnára, vegyék fel velünk a kapcsolatot és eljuttatjuk részükre ingyen. A párna töltések alkalmaira is várunk mindenkit sok szeretettel!