Az elmúlt hétvégén Debrecen adott otthont a Tiszántúli és erdélyi magyar lelkipásztorok találkozójának. 

 Nagy hagyománya van a keleti régióban az erdélyi gyülekezetekkel való együttműködésnek. Sokan kerültek Erdélyből Magyarországra, főként Debrecenbe. Közülük többen otthonra találtak a Debreceni Baptista Gyülekezetben. Egyetemisták is gyakran érkeznek Partium és Székelyföld területéről is, ők nem ritkán a Debreceni Baptista IFjúság csütörtöki alkalmain töltődnek fel hétről-hétre. 

A közös kapcsolat egyik nagyon fontos eleme a már évek óta, minden esztendőben megrendezésre kerülő TELEK, melyet idén már 30. alkalommal tartottak meg. A Tiszántúli és erdélyi magyar lelkipásztorok találkozója lehetőséget teremt a kapcsolattartásra, a tapasztalatok cseréjére, és nem mellesleg születtek már meg itt megállapodások, közös szolgálatok ötletei.

Idén a gyülekezetünk fenntartásában működő Talentum Baptista Általános Iskola is bekapcsolódott a szervezésbe, legalábbis a helyszín terén. A lelkipásztorok egyébként több csoportban, több helyszínen találkoztak, így nagyon sokan fordultak meg az idei TELEK-en. 

Hagyomány, hogy vasárnap egy erdélyi lelkipásztor közvetíti Isten üzenetét gyülekezetünkben. Ezúttal Pardi Félix (képünkön), a Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetségének elnöke volt a vendégünk. Igehirdetését hamarosan elérhetővé tesszük gyülekezetünk youtube csatornáján, ami a Média fül alatt is megtalálható  (https://www.youtube.com/channel/UCaVHlqsgXrHqAsLXoILHRvQ), illetve ustream-oldalán (http://www.ustream.tv/channel/debreceni-baptista-gyulekezet).