Minden korábbinál nagyobb létszámmal kellett megbirkóznunk az idei, már 23. Debreceni Baptista Ifjúsági Konferencián. Ugyanakkor ez sokkal inkább jelentett örömet, mint kihívást, noha persze minél nagyobb a létszám, annál nagyobb a hibázási lehetőség. Nem volt ez tökéletes konferencia, de áldott konferencia volt.

Minden korábbinál nagyobb létszámmal kellett megbirkóznunk az idei, már 23. Debreceni Baptista Ifjúsági Konferencián. Ugyanakkor ez sokkal inkább jelentett örömet, mint kihívást, noha persze minél nagyobb a létszám, annál nagyobb a hibázási lehetőség. Nem volt ez tökéletes konferencia, de áldott konferencia volt.

Már pénteken este megkezdődött az áldások sora, amikor Pafkó Tamás, a Debreceni Trinity Baptista Gyülekezet lelkipásztora kendőzetlen őszinteséggel beszélt olyan gyakorlati témákról, mint a férfi-női kapcsolat, az alkohol, a partykultúra. Tamás évekig ebben élt, így hitelessége megkérdőjelezhetetlen. Egyébként az egész konferencia témája a Példabeszédek könyve volt, de kimondottan kértük az előadókat, hogy gyakorlati példákat hozzanak, melyek kézzelfoghatóan segítik a fiatalokat az eligazodásban. Ehhez tartotta magát Macher Tivadar is, aki hosszan szólt a lustaságról mint az egyik legnagyobb kísértésről. A szombat esti evangélizáció mindig különleges, hiszen egyrészt hagyományosan ekkor gyűlünk össze a legtöbben a Lovardában (soha ennyi ember nem volt még szombat este, mint idén...), másrészt ez egy nyílt alkalom azok számára is, akiket mi hívunk meg, vagy máshonnan hallottak a konferenciáról. Nem véletlen, hogy ilyenkor hangzik el az evangélium – ezúttal Durkó István szájából –, melyre idén is több fiatal válaszolt.

Vasárnap a szokásokhoz híven Bacsó Benjámin, ifjúsági pásztorunk, a Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió elnöke tanította a fiatalokat és a gyülekezet megjelent tagjait, hiszen ez az alkalom is nyitott volt. A nap legérzelmesebb pillanata a Benjámintól való búcsú volt, ami nemcsak a debrecenieket hatotta meg.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy maradéktalanul elégedettek vagyunk mindennel, ami a konferencián történt. Voltak hibák, voltak nehézségek, amelyeket kielemeztünk, és jövőre megpróbáljuk javítani. De Istenen nem múlt semmi: erőnkön és messze érdemeinken felül áldotta meg a hétvégét, ami erőt ad nekünk a folytatásra. Az áldásokkal kapcsolatban pedig a legjobb visszajelzés a konferencia utáni csütörtök volt, amikor alig akarták abbahagyni a bizonyságtételek sorát a fiatalok.

HZ

Képek elérhetők:

Péntek

Szombat délelőtt

Szombat délután

Vasárnap