A Debreceni Baptista Gyülekezetben nagy hagyománya van a szívpárna-töltésnek. Szombaton ismét részt vehetnek az érdeklődők ebben a szívet melengető szolgálatban. 

 A Nemzetközi Szívpárna Program az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött. Janet Kramer-Mai (Erlanger Hospital, Tennessee) onkológiai klinikai nővérnél mellrákot diagnosztizáltak, és három nagynénje varrt számára egy szív alakú párnát a műtét utáni időszakra (2001). A szív alakú párna, melyet ma már a világ számos országában önkéntesek varrnak és ajándékoznak az emlőrákkal műtött pácienseknek, a műtött oldalon a hónalj alá téve csökkenti a fájdalmat és feszülést. 

Ezt felismerve gyülekezetünk önkéntesei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és már évek óta rendszeresen készítenek szívpárnákat a debreceni kórházakban műtött hölgyek számára. 

Most szombaton 15 órától ismét lehetőség lesz egy délutánt ezzel a szolgálattal eltölteni, hiszen a korábban megvarrt nagy mennyiségű párna elfogyott. 

 

Ezenkívül lesznek szokásos és különleges gyülekezeti alkalmaink is. Pénteken 17 órától imaházunk ad otthont a történelmi egyházak imahete, az Ökumenikus Imahét pénteki alkalmának. Szintén az Ökumenikus Imahéthez kapcsolódik a vasárnap délutáni záróalkalom, amelyet a Református Nagytemplomban tartanak szintén 17 órától. 

 

Szombaton az ifjúság sportnapot szervez: 16 órától a Tóth Árpád Gimnáziumban lesz lehetősége együtt mozgásra a fiataloknak. 

 

Vasárnap 10 és 17 órától pedig istentiszteleti alkalmakat tartunk a Szappanos utcai imaházban, melyre várunk minden érdeklődőt szeretettel!